Vad är Backspacing? Beräkna det här!

Vad är Backspacing? Beräkna det här!

Det är viktigt att välja rätt backspacing för din bil eftersom felaktig backspacing kan orsaka problem med fälgens passning.

Backspacing Kalkylator

Vad är backspacing?

Backspacing är ett mått på avståndet mellan fälgens innre kant och hjulnavet. Det är ett viktigt mått att känna till när man väljer fälgar till sitt fordon, eftersom det kan påverka hur väl fälgarna passar på bilen.

Backspacing mäts vanligtvis i tum eller millimeter och beror på fälgens bredd och offset. Offset är avståndet mellan fälgens monteringsyta och hjulnavets mittlinje. Ju högre offset desto mer kommer hjulet att sticka in mot bilens kaross, medan lägre offset kommer att få hjulet att sticka ut från karossen.

Det är viktigt att välja rätt backspacing för din bil eftersom felaktig backspacing kan orsaka problem med hjulens passning. Om backspacingen är för hög kan det leda till att hjulen kommer för nära bilens fjädring eller bromsar, vilket kan orsaka skador. Om backspacingen är för låg kan det göra att hjulen sticker ut för mycket, vilket kan göra att däcken gnider mot bilens kaross.

För att välja rätt backspacing kan du använda denna kalkylator eller kontakta oss på kundtjänst. Vi kan hjälpa dig att välja fälgar som passar perfekt till din bil och som ger den look du vill ha. Om du ska använda denna kalkylator är det viktigt att du jämför de nya fälgarna med de som sitter nuvarande på din bil, så att du undviker att köpa en uppsättning fälgar som inte passar.

Skribent: DDESIGNs redaktion

Läs mer från Guider
Vad är en dumpventil?

Vad är en dumpventil?

Vad är en dumpventil? Vilken dumpventil ska jag välja till min bil? Vad skiljer egentligen en återcirkulerande och öppen dumpventil?
Vad är avgasbandage? Hur många meter behöver jag?

Vad är avgasbandage? Hur många meter behöver jag?

I denna artikel guidar vi dig genom processen att välja och applicera avgasbandage. Avgasbandage är särskilt viktig för delar av avgassystemet som befinner sig nära motorn, för att minska risken för överhettning och skador orsakade av strålningsvärme.
Logga in
Vänligen ange ditt användarnamn och lösenord för att logga in
Användarnamn
Lösenord