Populäraste styrsystemen för luftfjädringskit

Styrsystemet är kärnan i ett luftfjädringsskit. Det som styr och är ditt hjälpmedel ut emot luftbälgarna och fjädringen. Så vad innebär ett styrsystem?
Ett styrsystem finns i fler varianter och nivåer. Det finns de analoga och manuella kiten, och så finns det de digitala.

Vad är ett manuellt styrsystem för luftfjädring?

Om vi börjar med grunden så måste alla styrsystem ha en lufttank, kompressor, luftslang och kopplingar. Det som skiljer är själva kontrollen. Ett manuellt system har oftast en tryckmätare som i sin panel även har paddelswitchar där men leder in slangarna och öppnar/stänger kretsen genom knappen. Det manuella systemet kallas just manuellt då man inte har några sensorer eller givare som varken styr eller informerar om vad som händer i systemet. Däremot om du har en luftklocka med dubbla nålar, kanske t.o.m dubbla mätare med dubbla nålar så kan du se varje bälgs, eller axelvisa tryck. Det trycket kommer du själv skapa en referens till vilken höjd den motsvarar.

Vad skiljer ett digitalt styrsystem mot ett analogt i ett luftkit?

Ett digitalt styrsystem har ett ventilpaket och oftast en ECU. Kärnan i de digitala systemen är att du använder tryck- och höjdsensorer som datorn processar. De värden som varje luftbälg loggar, säger till ventilpaketet att öppna eller stänga magnetventilerna för att uppnå inställt tryck. För när du har sensorer i kitet, det är först då du kan spara förinställda lägen. Där ett läge t.ex kan vara maxsänkt. Då sparar du inställningen att bälgarna ska ha väldigt lågt lufttryck. Medans ett max upphöjt läge sparas med högt lufttryck registrerat. 

De digitala systemen har också fler funktioner, som t.ex. att bilen automatiskt höjer upp sig till körläge vid start, styrning via mobil-app och felsökningslägen ifall du har läckage eller andra problem. Har du även höjdsensorer monteras kan du även ha automatiskt nivårelgering.

Vilket styrsystem bör jag köpa?

Detta är en fråga vi svarar på dagligen och vårt råd är baserat på din budget och vilka funktioner du vill ha. Vill du komma igång med luftfjädring på din bil billigt? Isåfall finns det inget bättre alternativ än de 4-vägs manuella kitet från ex. Air Lift Performance. Men ser man till vad vi rekommenderar i form av funktionalitet och användarvänlighet, så är det digitala tryckstyrda systemet Air Lift 3P det självklara valet. 

Filter
25
Produkter
Filtrera nedan:
Varumärke
Air Lift Performance KNTRL Streetec Suspension TA Technix VIAIR
25
Produkter
Rensa filter
Logga in
Vänligen ange ditt användarnamn och lösenord för att logga in
Användarnamn
Lösenord