Luftfjädring - Luftkit & alla tillbehör du behöver

Ett av Sveriges största sortiment av luftfjädring

Här på DDESIGN hittar du allt du behöver för att bygga luftfjädring på din bil. Vi erbjuder allt ifrån kontrollenheter, air management kits, universala fjäderben för att bygga eget luftkit, bälgar, tankar, kompressorer till kompletta modellanpassade kit.Vi säljer enbart delar med hög kvalité från välkända varumärken som ex, Air Lift Performance, Airrex, Viair, Aero Sport och TA Technix.

DDESIGN - Auktoriserade Air Lift Performance-återförsäljare. 

Luftfjädring - från bruksbil till show på ett knapptryck Luftfjädring är ett mycket smidigt och numera vanligt sätt att sänka sin bil på. Det ger full kontroll på höjden då den är justerbar tack vare luftbälgarna som bytt ut fjädrarna. Nivån styrs av ett air management kit (kontrollenheten) som styrs av lufttryck, nivågivare eller höjdsensorer. Det finns billiga alternativ på kontrollenheter vilket är manuella kit, som styrs via lufttryck och kontrolleras ofta med knappar, med enkel höj- och sänkfunktion. De digitala kiten kan styras på flera sätt, men fördelen här är att det finns en liten dator inblandad. Detta ger t.ex ett minne som kan spara presets, förinställda program som t.ex körbart läge, show eller sport. De digitala kiten är alltså ett mycket smidigare system då det sköter allt åt dig. De digitala styrsystemen kan även styras från olika typer av fjärrkontroller eller genom mobilapp för Android och iOS.

Vilka är de populäraste styrsystemen för luftfjädring?

Svar: Bland de populäraste styrsystemen för luftfjädring finns Air Lift Performance 3P och 3H. Dessa styrsystem är kända för sin enkelhet, tillförlitlighet och avancerade funktioner. Med funktioner som individuell hörnjustering och möjlighet att välja mellan förprogrammerade inställningar erbjuder dessa styrsystem optimal kontroll över din luftfjädring. Vill du komma igång med ett billig styrsystem är 4-vägs manuella kiten perfekt för dig.

Vad kostar luftfjädring?

Svar: Budgeten för luftfjädring kan variera kraftigt, men det finns vissa grunder man kan räkna på. Du behöver alltid:

  • Luftbälgar
  • Styrsystem/ventilpaket
  • Lufttank
  • Kompressor
  • Slang & kopplingar
Så varför skiljer det så i pris då? Jo, på just styrsystemen ligger den stora prisskillnaden. Kompressorer och tankar är  ätt jämna i pris och ökar i princip bara lite när  du väljer en större eller bättre modell. Men styrsystem är mer olika och där är ett manuellt stysystem billigt i jämförelse med ett digital.

Vad är skillnaden på ett manuellt styrsystem och ett digitalt?

Ett manuellt styrsystem använder inga dyra databoxar eller kabelhärvor, utan använder enkla lufttrycksmätare och ofta paddelswitchar där luftslangen går igenom knappen hör höjdjusteringen. Det gör att man med få komponenter kan bygga ett billigt luftkit. Fördelen är alltså priset, men vad är nackdelen då? Det är att det är manuellt. Du behöver lära dig använda tryckmätaren på så sätt att du vet hur mycket du brukar höja och sänka och vid vilket tryck önskat resultat finns. 

De digitala styrsystemen däremot har fler väldigt smarta funktioner som underlättar användadet av luftfjädring. ECUn och fördelningsblocket är integrerat i varandra och man kan kort säga att du har sensorer och styrning på varje enskild bälg. Detta betyder full kontroll över tryck och inställningar för varje hörn av bilen. Genom sensorerna kan du spara presets, dvs förinställda höjder. Du får även med funktioner som att bilen höjer upp sig vid start, mobilappstyrning, felsökning m.m genom displayen på kontrollen. Det populäraste kitet med tryckstyrning är Air Lift 3P.

Den högsta nivån på de digitala systemet är Air Lift 3H som är höjdsensorstyrt. Det grundar sig på samma kit som 3P, men du har även extra givare i form av höjdsensorer.
Genom dessa kan du ha automatisk nivåreglering och väldigt exakta höjdlägen.

Filter
1275
Produkter
Filtrera nedan:
Varumärke
Air Force Suspensions Air Lift Performance QSP Slam Specialities Streetec Suspension TA Technix Universal Air Utförsäljning VIAIR
Färg
Krom Svart
1275
Produkter
Rensa filter
Logga in
Vänligen ange ditt användarnamn och lösenord för att logga in
Användarnamn
Lösenord