Däckguiden - Räkna ut skillnaden!

Däckguiden - Räkna ut skillnaden!

Dags för nya däck? Vilka typer finns det? Räkna ut skillnaden med andra storlekar!

Storlek 1

Storlek 2

Skillnad på däcken

Vilket däck ska jag välja? Vilka typer av däck finns det?

När det gäller att köpa nya däck till ditt fordon finns det flera olika typer att välja mellan. Varje typ har sina egna unika egenskaper och användningsområden, så det är viktigt att välja rätt typ av däck för dina specifika behov. Nedan är en lista över några vanliga typer av däck.

Högpresterande däck

Högpresterande däck är utformade för att ge utmärkt grepp och hantering på vägar med hög hastighet. De är vanligtvis gjorda av mjukare gummi än vanliga däck för att ge bättre grepp, men detta gör också att de slits snabbare. Dessa däck är vanligtvis dyrare än andra typer av däck.

Allvädersdäck

Allvädersdäck är en mångsidig typ av däck som är utformade för att fungera bra i alla väderförhållanden. De har bra grepp på både våta och torra vägar och fungerar också bra på snö och is. Allvädersdäck är ett utmärkt alternativ för de som inte vill byta däck två gånger om året.

Vinterdäck

Vinterdäck är speciellt utformade för att fungera på snö och is. De har en unik slitbana som ger utmärkt grepp i kalla förhållanden. Det är viktigt att använda vinterdäck enbart under vintermånaderna för att säkerställa din säkerhet på vägen.

Sommardäck

Sommardäck är utformade för att fungera bra på varma, torra vägar. De har en hårdare gummiblandning som ger utmärkt grepp på torra ytor, men de kan ha svårt att hålla greppet på våta vägar. Om du bor i ett område med varma somrar är sommardäck ett bra val.

Terrängdäck

Terrängdäck är utformade för att fungera bra på ojämna ytor och off-road terräng. De har en grov slitbana och är vanligtvis större och högre än vanliga däck. Terrängdäck är ett bra val för de som gillar att köra off-road eller för de som bor på landsbygden.

Oavsett vilken typ av däck du väljer, se till att kontrollera däckens tryck regelbundet och byt ut dem när slitbanan börjar bli för sliten. Genom att välja rätt typ av däck för ditt fordon och dina körbehov kan du säkerställa en säker och bekväm körning.

Skribent: DDESIGNs redaktion

Läs mer från Guider
Vad är en dumpventil?

Vad är en dumpventil?

Vad är en dumpventil? Vilken dumpventil ska jag välja till min bil? Vad skiljer egentligen en återcirkulerande och öppen dumpventil?
Vad är avgasbandage? Hur många meter behöver jag?

Vad är avgasbandage? Hur många meter behöver jag?

I denna artikel guidar vi dig genom processen att välja och applicera avgasbandage. Avgasbandage är särskilt viktig för delar av avgassystemet som befinner sig nära motorn, för att minska risken för överhettning och skador orsakade av strålningsvärme.
Logga in
Vänligen ange ditt användarnamn och lösenord för att logga in
Användarnamn
Lösenord