ST Suspensions

ST Suspensions grundades i början av 80-talet i Södra Kalifornien. Då hette varumärket Suspension Techniques och utvecklade många nya och innovativa produkter som marknaden saknade. Genom att använda kvalitetsmaterial, moderna tekniker och snabb produktion så skapade man ett riktigt bra värde för kunden. På denna tid inriktade man sig framförallt mot Sportcompact-marknaden och varumärket växte sig snabbt starkt i hela USA.

Under 2005 så köpte tyska KW Suspensions upp Suspension Techniques och deras dåvarande ägare Belltech. KW som är kända över hela världen med deras rostfria coiloverkit startade då KW Automotive North America Inc som blev deras Amerikanska avdelning. Samtidigt ändrade man namnet på Suspension Techniques till ST Suspensions. 
Samtidigt som man slog ihop dessa så tog man in teknologin från KWs dämpare och tog ST till en helt ny nivå. Här började man tillverka STs nya coiloverprogram som bygger på KWs Inox-serie men för att hålla en aggressiv pribild så använder man en galvaniserad och coatad dämparkropp istället för en rostfri. Detta för att få en något lägre produktionskostnad än den marknadsledande KW-dämparen.

KW och ST är tillsammans en av de mest välmeriterade coilovertillverkarna, vilket grundar sig mycket i den enorma tid som läggs på R&D för varje kit. Här testas coiloversatsernas fjädrar och schimsning fram i en 7-punktsrig. Något som i det närmsta kan beskrivas som en dynobänk för stötdämpare. COiloversatserna är därför väldigt väl avstämda för varje applikation vilket märks tydligast på alla nöjda kunder världen över!

ST Suspensions har ett flertal olika serier för att passa just den typ av körning produkten ska användas till! Allt från den lite enklare ST X till bancoilovern XTA Plus 3!

Filter
1065
Produkter
Filtrera nedan:
1065
Produkter
Rensa filter
ST Suspensions Volvo S90 / V60 / V90 16+ Coilovers XA ST Suspensions
XA-serien har samma funktioner som den lite enklare X-serien. Det lilla extra är justerbar rebound vilket ger dig, via enkel justering, stora möjligheter att få chassit att jobba på olika sätt. Nyhet: Valfri färg och text på fjädrarna!
15839 KR
Köp!
2-4 veckor
ST Suspensions VW up! (AA) 12/11- Coilovers X ST Suspensions
Dags att sänka bilen? ST Suspensions X-coilover har stor justeringsmöjlighet tack vare sin helgängade dämparkropp och ger din bil de sportiga utseendet och körkänslan. Nyhet: Valfri färg och text på fjädrarna!
12149 KR
Köp!
2-4 veckor
Logga in
Vänligen ange ditt användarnamn och lösenord för att logga in
Användarnamn
Lösenord