Välkommen till DDESIGN – Din främsta destination för bilstyling & prestandadelar.

På DDESIGN har vi jobbat med passionen hos bilbyggare & förare sedan 2010. Från vårt kontor och lager i Örebro, har vi ägnat 13 år åt att ta fram och leverera tillbehör för bilen som lyfter din körupplevelse till nya höjder.

Vår resa började med en gemensam kärlek för ombyggda bilar under Fast And The Furious-eran. Tillsammans med vänner skapades varumärket och gemenskapen som DDESIGN står för. Idag är DDESIGN en symbol för kvalitet, trygghet och expertis inom chassiuppgraderingar, luftfjädring, bilstyling & tuning.

Som passionerade motorälskare förstår vi spänningen i att pressa gränserna för vad en bil och du som förare kan vara, oavsett om det är på banan. bilutställningen eller vägarna. Det är därför vi har gjort det till vårt mission att förse dig med de bästa produkterna, som alla backas upp av välkända varumärken och garantier, och ett team av entusiaster som lever och andas prestandabilar.

Gå med oss på den här resan, utforska vårt breda sortiment och upplev bilar som aldrig tidigare. 

DDESIGN - Historien om vår start

När Brians gröna Eclipse toppade på parkeringen eller när de fyra vännerna anlände till Torettos Market & Café i sina stylade bilar, i Fast and the Furious. Någonstans här föddes intresset för bilar. Vår grundare Fredrik Dawidsson hade under gymnasiet fastnat i uppsvinget av bilscenen som tagit ny fart efter att dessa filmer kommit ut. Med sitt starka intresse och drivet att skapa något, blev skolprojektet på fordonsprogramet, att bygga om en bil. Projektet fick ett namn: DDESIGN - Dawidsson Design. Det trycktes kläder och dekaler och gick från att vara ett skolprojekt till ett riktigt varumärke. 

Efter skolan började planen ta form över vad DDESIGN skulle bli. En bildelsbutik med en unik gemenskap, där visionen var att vänner med häftiga bilar skulle samlas. 

Första webshoppen drevs hemifrån med ett fåtal importerade varor på hyllan. Nästa steg togs direkt och den fysiska butiken var igång sent 2010 - året som företaget registrerades.

Butiken blev som tänkt. En stark gemenskap med många roliga samtal och resor tillsammans blev resultatet. Ur ett affärsmässigt perspektiv så kanske affärsmodellen att hänga med vänner i en butik inte är den mest hållbara. Så 2012 skiftade fokuset från fysisk butik till endast e-handel. Men åren i butiken är grunden till vilka vi är idag. Utan den och alla vänner där, hade vi inte kommit någonstans. Vi är evigt tacksamma alla som var med den perioden. 

2012 började vi bygga på en större e-handelsplattform och bolaget växte stadigt varje år.

Från denna period i företagets historia har vi kontinuerligt förbättrat vår verksamhet med mer människor, bättre system, produkter och funktioner. Vi har blivit experter på ett par kategorier och blivit utbildade av några av världens ledande varumärken och personer i branschen. Vi har vunnit utmärkelsen Årets E-handlare inom fordon & tillbehör 5 gånger - 2018, 2019, 2020, 2022 och 2023.

När vi nu kommit till nutid och tittar på de senaste 2 åren så har det skett otroliga förbättringar. Vi har anställt fler till vårt team både på plats på kontoret i Örebro men också på distans. Vi har investerat i system & vår plattform för att ge bättre sortiment, användarupplevelse och hastighet på sidan.

Vi har framför oss och ser fram emot 2024 - trots pressade tider kommer vi alltid att investera i att göra DDESIGN bättre för våra kunder och användare.

Vår vision

Genom ett enormt kundfokus och stora satsningar på teknik, kundtjänst & effektivitet ska vi stå för en personlig & vänlig upplevelse för alla. Vårt mål är att sätta en ny standard och förväntan på bildelsbranschen.

Global räckvidd

Vi har som mål att utöka vår räckvidd och göra våra produkter tillgängliga för entusiaster över hela världen. Oavsett om du är Norden eller bortom, är vår vision att vara din främsta källa för bilstyling & prestandaprodukter till bilen.

Hållbar motorsport

Hållbarhetsfrågan är något som kommer förändra motorsporten för alltid. Vi är dedikerade till att erbjuda miljövänliga lösningar som minskar vår miljöpåverkan utan att kompromissa med kraften och upplevelsen av våra bilar. En del av vårt dagliga arbete är att minska vår klimatpåverkan i vår verksamhet, t.ex. Med att minska andelen luft i våra paket.

Expertis och kunskap

Team av entusiaster

Hela vårt team på DDESIGN är bilentusiaster. Vi anser att det är en värdefull grund för att kunna jobba här och leverera produkter och en butik som matchar våra kunders behov. Med ett genuint intresse för bilar och motorsport så kan vi förstå våra kunder bättre och ge bättre rekommendationer och information. 

Vi har även gjort mycket bilbyggen under åren, tävlat i drifting och spenderat mycket tid på trackdays och gocartbanorna.

Utbildning och tester

Vi utbildar oss löpande på produkterna vi erbjuder. Från fabriksbesök till onlineutbildningar. Genom att alltid lära oss mer med hjälp av våra leverantörer, men också genom vår egna kundtjänst, så skapar vi oss en kunskap utöver det vanliga.

Ett par certifikat vi är särskilt stolta över är:

  • KW Product Training for professionals
  • KW Vehicle dynamics (by Wolfgang Weber)
  • KW Wheel Alignment (by Wolfgang Weber)

Produktutbud

Vårt sortiment sträcker sig över alla bilmärken och de allra flesta bilmodeller. Våra stora produktkategorier är coilovers, luftfjädring, avgassystem och bilstyling. Vi är också en av Sveriges största återförsäljare av Maxton Designs produkter där vi lagerför mer och mer för snabbare leveranser.

Några av våra största affärsområden:

Några av våra populäraste bilmodeller är:

Kundfokus & support

Vårt fokus på att ge bäst kundtjänst av alla, är något vi är otroligt stolta över. Det har väglett oss till det vi står för idag och har under åren gett oss flera utmärkelser. Att man som kund ska känna sig trygg, få personlig kontakt med vårt team och få rekommendationer som är för kunden, och inte för vår vinning, är vårt sätt att ge service i världsklass.

Garantier och returrätt

På DDESIGN kan du alltid känna dig trygg med kvaliteten på produkterna. Tillsammans med våra leverantörer erbjuder vi bra garantier och eventuella produkter som inte håller måttet, tas ur sortimentet. Många av våra varumärken erbjuder förlängda garantier och ibland även livstidsgaranti, vilket är en trygghet till dig som kund.

Vår returrätt följer distanshandelslagen i den mån att vi erbjuder 14 dagars returrätt på varor som inte är specialbeställda eller har särskilda undantag. Ångerrätten gäller t.ex. Inte på ett par coilovers som är anpassade för en specifik kundorder.

Vår kundtjänst

Vår kundtjänst är bemannad varje dag med erfaren och kunnig personal som kan svara på dina frågor. Du kan kontakta oss direkt via mail, formulär och live-chatt direkt på hemsidan. Vill du se om din fråga redan är besvarad kan du kolla in vår helpdesk.

Besök vår helpdesk och ärendehantering här.

Recensioner & Omdömen

Under våra 13 år har vi fått äran att hjälpa tiotusentals bilbyggare, förare och entusiaster. Som en måttstock på vår framgång har vi fått otroligt fina recensioner och uttalanden från våra kunder. Du kan alltid läsa och lämna recensioner om oss på bland annat Google och Pricerunner.

Recensioner från verifierade kunder

Vilken toppenservice, alltid bäst pris, svarar snabbt på mail, stort utbud, bra rabatter och inget krångel. 5 stjärnor.“

“Smidigt, snabbt, välsorterat sortiment och bra priser, fantastiskt hjälpsam och trevlig kund service.”

Snabb & trevlig service. Mailade status angående H&R fjädrar till en Dodge Challenger, fick svar samma kväll. 06:30 dagen efter hade jag paketet i bilen, nämnvärt att detta var v.28 när det flesta firmor drar ner pga semester.”

“Väldigt snabb och bra service. Beställde fel filter men Magnus på Ddesign hjälptre mig att hitta rätt och få hem det nya utan några åtaganden från min sida. Tack!”

Utmärkelser

Vårt stoltaste ögonblick var 2018 när vi först fick utmärkelsen Årets E-handlare i kategorin fordon & tillbehör, av Pricerunner. Denna tävling är otroligt prestigefylld där alla Sverige webbutiker i alla branscher sätts på prov, hur allt från kundkontakt, hemsida, utbud och leverans fungerar.

Som bevis på vår fortsatta tillväxt och ständiga arbete med kundupplevelse, har vi i 5 år tagit emot denna fina utmärkelse. Åren 2018, 2019, 2020, 2022 & 2023.

Juryns motivering 2022:

"Att handla på nätet kan ibland kännas stelt och opersonligt, därför är det viktigt med ett trevligt bemötande när man behöver hjälp med sin order. Hos Ddesign finns allt vi kan tänkas vilja ha till vår bil i tydliga kategorier, och vi möts av en intresserad och engagerad kundtjänst. Årets e-handlare 2022 inom kategorin Fordon & Tillbehör är Ddesign."

Juryns motivering 2023:

"Vinnaren inom Fordon & Tillbehör har visat en unik förmåga att erbjuda högkvalitativa produkter och tjänster som möter behoven hos både privat- och yrkeskunder. Genom att erbjuda ett brett utbud av fordonsdelar och tillbehör, samt dedikerad support, har de blivit en oumbärlig resurs för fordonägare och entusiaster över hela landet."

PR & Media 

Vill du komma i kontakt med oss för ett reportage eller nyheter, kontakta oss på fredrik@ddesign.nu

Här kommer ett par länkar till reportage från vår resa och bolag. 

https://www.ehandel.se/Fran-skolbanken-till-e-handel-i-miljonklassen,8658.html

https://www.ehandel.se/Veckans-5-med-Fredrik-DDesign-Dawidsson,8737.html

https://www.dackavisen.se/motorforetaget-ddesign-blir-arets-e-handlare/

https://www.bilsport.se/artikel/maste-vinterbilen-vara-ful?plus=na

https://www.bilsport.se/artikel/ddesign-utses-till-arets-e-handlare

https://www.askas.se/sv/nyheter/ddesign-gasar-in-i-framtiden-med-askas

https://www.askas.se/sv/nyheter/bangerhead-och-ddesign-vinnare-i-arets-e-handlare


Kontaktinformation

Kontor och lager (ej besöksadress)

DDESIGN AB
Nygatan 32
702 11 Örebro

Google Maps

Organisationsnummer: 559138-1545
Årsredovisningar på Alla Bolag

(2010-2018 hette bolaget Dawidsson Enterprises)

Vår kundtjänst hittar du på hemsidan via live-chatt, e-post eller ärendehanteringen.

Lämna in ett ärende här.
E-post: support@ddesign.nu

Logga in
Vänligen ange ditt användarnamn och lösenord för att logga in
Användarnamn
Lösenord