Quick Release - Ta bort ratten från navet snabbt & enkelt

Upptäck vårt sortiment med snap off och quick release från välkända tillverkare som NRG, Sparco och QSP. Dessa produkter tillåter dig att enkelt kunna knäppa loss din sportratt från ditt rattnav. I motorsportvärlden är detta smidigt för att komma ioch ur bilen, när det är trångt med burstag. Men i gatbilarna så är det helt klart en stylingprodukt. Det roliga med quick releases är att utöver funktionen så finns det många olika stilari form av både utseende och färg.

I denna kategori kan du även köpa rattnavsspacers som både  skapar distans, men också ger dig fler bultmönster om du vill mixa och matcha rattnav. Här finns även styrstångsytväxling och svetshylsa för knutkors.

Vad är en snapoff quick release?

Detta är ett snabbfäste som monteras mellan ditt rattnav och ratt. Detta gör att ratten blir avtagbar. Det finns olika modeller på låsningar, men de vanligaste är en ring som du drar mot dig och frigör ratten. Dessa finns med extra säkerhetsknapp men också som 1-handsgrepp för motorsport där det behöver gå extra snabbt. 

Hur monterar man en quick release?

Ett snapoff-nav är uppdelat i två delar - en hane och en hona. Där hanen monteras på rattnavet och honan på sportratten. När du köper rattnav och quick release, kom ihåg att kika så bultmönstrena är kompatibla med varandra. De flesta rattnav har dubbla bultmönster, medans snapoffs oftast har ett mönster.

Guide: Vanligaste bultmönstrena på sportrattar

74mm PCD Luisi, RAID, Tazio, Nardi, Personal m.fl.
70mm PCD Momo, Sparco, OMP m.fl.
PCD är diametern över bulthålen

Filter
29
Produkter
Filtrera nedan:
Varumärke
NRG QSP Sparco
29
Produkter
Rensa filter
Sparco Quick Release Sparco
Quick release från Sparco som ger en möjligheten att snabbt plocka av ratten vid behov.
2539 KR
Köp!
5-15 vardagar
NRG Rattnavsspacer 4'' NRG
Svart rattnavsspacer som förlänger navet med 4". Med dubbla bultmönster på rattsidan för att passa många rattar. 70mm PCD på navsidan.
1109 KR
Köp!
5-15 vardagar
Logga in
Vänligen ange ditt användarnamn och lösenord för att logga in
Användarnamn
Lösenord