Cars & Coffee: Ett perfekt sätt att starta dagen!

Cars & Coffee: Ett perfekt sätt att starta dagen!

Cars & Coffee är ett fenomen inom bilvärlden som vi älskar. Ett perfekt sätt att gå runt och kolla på fina bilar på morgonen/förmiddagen samtidigt som man sippar på en god kopp kaffe!

Bilträff på morgonen - Den perfekta kombinationen!

Älskar du bilar samt att starta dina morgnar med en kopp kaffe? Om ja, då är att delta i ett Cars and Coffee-event det perfekta sättet att starta din dag på. Dessa evenemang är ett sätt att träffa likasinnade personer, beundra andras bilar och njuta av en eller flera koppar med kaffe.

Att delta i ett Cars & Coffee-event är inget avancerat men det finns lite saker att tänka på! Du måste självklart följa viss etikett och regler för att setill att du och alla runt omkring dig har en trevlig upplevelse. I den här bloggen delar vi med oss av vad man bör göra och vad man inte bör göra när man deltar i ett event.

Vad du bör göra på ett Cars & Coffee-event!

Om du vill få ut det mesta av din upplevelse på ett Cars and Coffee-event så kommer några saker att tänka på här:

 1. Kom i tid:
  Cars and Coffee-evenemang börjar tidigt på morgonen och de bästa bilarna tenderar att komma först. Så om du vill se de mest brutala bilarna se till att du kommer i tid. Dessutom innebär att komma i tid att du kan få en bra parkeringsplats!

 2. Respektera bilarna:
  Cars and Coffee-evenemang handlar om att titta på bilarna. Därför är det viktigt att respektera bilarna och att aldrig röra dem utan tillåtelse. Undvik att luta dig mot bilarna eller öppna några dörrar. Sätt dig aldrig i en bil utan ägarens tillstånd!

 3. Fråga om tillåtelse innan du tar bilder:
  Att ta bilder är en viktig del av att delta i en Cars and Coffee-event. Men det är snyggt att fråga om lov innan du tar foton på bilarna. Vissa ägare kanske inte vill att deras bilar ska fotograferas och det är viktigt att respektera deras vilja, det är ju ändå deras bil. De flesta uppskattar dock att du vill ta bild på just deras bil så ta tillfället i akt att ta några snygga bilder och byt några ord med ägaren.

 4. Engagera dig i konversation:
  Cars and Coffee-evenemang är en bra plats att träffa nya människor som delar passionen för bilar. Därför ska du inte vara rädd för att inleda en konversation med andra som är på plats. Du kan lära dig något nytt om bilar eller skaffa nya vänner.

 5. Städa efter dig:
  Cars and Coffee-evenemang hålls alltid på någons mark och det är viktigt att städa efter sig. Lämna inte skräp liggande och släng dina kaffekoppar och matförpackningar på rätt sätt. Om du ser att någon annan tappat skräp efter sig så gå inte bara över det, var en god medmänniska och plocka med det till närmsta sopptunna. Det finns alltid soptunnor eller soppåsar uppsatta runt om på området. Setill att använda dessa!

Saker du absolut inte ska göra på ett Cars & Coffee-event

Även om det finns många saker du bör göra när du deltar i en Cars and Coffee-event finns det också vissa saker du ska undvika. Här är några av de saker du ska undvika när du deltar i ett Cars and Coffee-event:

 1. Varva inte motorn!:
  En av de viktigaste sakerna att låta bli att göra när man deltar i ett Cars and Coffee-event är att varva motorn. Det är respektlöst mot de andra deltagarna. Håll ner varvtalen på din motor och respektera evenemangets lugn. Det är tidigt på morgonen så tänk på att många knappt vaknat psykiskt än. Det kan även vara små barn på plats som inte är vana vid höga ljud ännu. Vi vill ju alla att även framtida generationen ska uppskatta eventen!

 2. Rör inte bilarna utan tillstånd:
  Som vi nämnde tidigare är det viktigt att respektera bilarna och inte röra dem utan tillåtelse. Att röra bilarna kan ge repor och ägarna kommer inte uppskattar det. Om du vill titta närmare på en bil, fråga ägaren först. De älskar sina bilar och visar med största sannolikhet upp den för dig!

 3. Blockera inte trafiken:
  Cars and Coffee-evenemang kan bli trånga och det är viktigt att vara medveten om flödet på bilar. Oftast är det uppmärkt hur bilarna ska köra för att det ska vara så smidigt som möjligt för alla att komma dit de ska. Parkera inte på ett sätt som blockerar de andra bilarna eller entré- och utgångspunkterna. Det är därför viktigt att följa arrangörernas anvisningar.

 4. Lämna inte bilen igång:
  Att lämna bilen igång är en annan grej man absolut inte gör på Cars and Coffee-evenemang. Det är respektlöst mot de andra deltagarna. Stäng av motorn när du parkerar din bil och starta den bara när du ska åka iväg.

 5. Kör inte för fort eller vårdslöst:
  Cars and Coffee-evenemang är inte platsen att visa upp dina skills i att köra bil, det gör man på Trackdays. Att köra för fort, sladda eller någon annan typ av vårdslöst körbeteende är inte tillåtet på dessa evenemang. Följ reglerna och var uppmärksam på de andra deltagarna.

Frågor och svar (FAQ)

 • Vad ska jag ha på mig på en Cars and Coffee-event?
  Det finns ingen specifik klädkod för en Cars and Coffee-event, men det är alltid en bra idé att klä sig bekvämt och ha lämpliga skor.

 • Kan jag ta med min egen bil till en Cars and Coffee-event?
  Ja, du kan ta med din egen bil till en Cars and Coffee-event, men det är viktigt att följa evenemangets regler och föreskrifter.

 • Får barn vara med på Cars and Coffee-evenemang?
  Ja självklart! Barn får gärna vara med på Cars and Coffee-evenemang, men det är viktigt att hålla ett öga på dem och se till att de är säkra bland alla bilar. Ha ett öga på barnen istället för mobilen!

 • Kan jag ta med min egen kaffe till en Cars and Coffee-event?
  Ja, du kan ta med ditt egna kaffe till en Cars and Coffee-event, men det är också en bra möjlighet att prova några av de lokala kaféerna.

Att delta i en Cars and Coffee-event är ett perfekt sätt att starta din dag! Det är dock viktigt att följa evenemangets regler. Respektera bilarna och de andra deltagarna, engagera dig i samtal och njut av några goda koppar kaffe. Genom att följa dessa riktlinjer kan du få ut det mesta av din Cars and Coffee-upplevelse och ha en minnesvärd tid, samt att du inte riskerar att inte få komma på event framöver!
Skribent:DDESIGNs redaktion
Senast uppdaterad:
Publicerad:

Läs mer från Guider
Vad är en dumpventil?

Vad är en dumpventil?

Vad är en dumpventil? Vilken dumpventil ska jag välja till min bil? Vad skiljer egentligen en återcirkulerande och öppen dumpventil?
Vad är avgasbandage? Hur många meter behöver jag?

Vad är avgasbandage? Hur många meter behöver jag?

I denna artikel guidar vi dig genom processen att välja och applicera avgasbandage. Avgasbandage är särskilt viktig för delar av avgassystemet som befinner sig nära motorn, för att minska risken för överhettning och skador orsakade av strålningsvärme.
Logga in
Vänligen ange ditt användarnamn och lösenord för att logga in
Användarnamn
Lösenord